sâmbătă, 25 septembrie 2010

Italia, one more time!

Din cand in cand imi mai aduc aminte ca de fapt asta e un travelblog.
Asa ca mai scriu si despre calatorii, pe langa restul de porcarii intalnite aici. Deci, cum ziceam, Italia, de data asta in 2010, in vara.
De ajuns a fost simplu, tot cu irlandezii de la Ryanair si cu B737-800-urile lor. Tot de la Kogalniceanu, si tot ieftin. Cam 40 de euro round trip, de persoana, pana la Bologna.
Bologna e un oras distins, si mai linistit si mai putin plin de turisti ca restul oraselor mari italiene. Trotuarele sunt in marea lor majoritate acoperite, exista multe magazine dragute, nu prea multe locuri de unde iti poti achizitiona suvenire si bineinteles cele 2 turnuri din centru, simbolul Bolognei. Plus o catedrala mare de tot si alte cladiri vechi.
Apoi urmeaza Florenta, sau Firenze sau Florence sau cum ii spune fiecare. Arta, cultura, de toate pentru toti. N-am stat prea mult acolo, am vazut ce se putea vedea in cateva ore. Probabil cu alta ocazie. Oricum cald rau si lume ca la circ. Turisti, evident.
Si in sfarsit Venezia. Si aici turisti ca la circ, aglomeratie si caldura. Si bineinteles, Canale Grandea, Piazza San Marco, Palazzo Ducale, podul Rialto, Ponte dei Sospri si podul ala nou de langa piazalle Roma, opera lui Calatrava. Frumos, evident, dar cred ca prefer Venezia mai prin martie-aprile si mai spre asfintiti.
Si in sfarsit poze, ca mi-e lene sa scriu.

P.S. Intre Bologna si celelalte destinatii recomand trenul. Trenitalia e foarte ok si preturile sunt foarte convenabile.
Iar la capitolul cazare, hotelul Fiera din Bologna, ieftin si bun. Si cu mic-dejun inclus, biensure.

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu