sâmbătă, 6 iunie 2009

Modern Art

Daca tot s-a hotarat ca minunata tara in care traim a devenit "land of choice", am decis sa prezint cateva repere care definesc acest loc deosebit. Sunt convins ca numarul de turisti straini va creste in mod exponential (asta daca ii socotim turisti si pe kurzii sau afganii prinsi la vama bagati prin containere).

Un monument deosebit de arhitectura, o adevarata capodopera a ingineriei romanesti, se poate admira in Constanta.

Originilele lui sunt necunoscute, si probabil se pierd in negura timpului, dar se pot distinge elemente de arhitectura greaca din perioada lui Pericle, romana, egipteana, maiasa, bizantina, gotica, empire si bineinteles putin industrialism. A se observa si minunata culoare galbena, care pune in valoare si mai bine verticala acestui monument magnific, precum si spatiul verde din jur, inspirat probabil de gradinile de la Versailles, dar cu usoare accente mioritice, cum ar fi acel suport de numar aflat langa boschet.

Spre deosebire de alte monumente aflate in alte tari, accesul publicului larg este liber, si nu exista nici restrictii de fotografiere, singura problema fiind poate doar numarul mare de caini comunitari aflati in zona, care au rolul de a veghea asupra acestei opere de arta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu