vineri, 29 mai 2009

København

Adica Copenhaga. Sa nu uitam totusi ca asta, cel putin teoretic, e un travel blog. Deci Copenhaga, e capitala Danemarcei. Un oras deosebit. Deosebit de scump si deosebit de frumos. Si unul dntre cele mai "verzi" orase dn lume. N-am stat decat vreo 3 zile dar cred ca e suficient. Pe langa muzeul berii Carlsberg (probabil cel mai faimos produs al orasului) si Mica Sirena zisa si den lille havfrue in limba imposibila vorbita de localnici, pe langa cele 2 daneze care au baut cot la cot cu noi vreo 3 beri, Copenhaga imi aminteste un pic de Praga, chit ca berea e mult mai scumpa. Mai e si celebra Strøget, o strada de vreun kilometru plina de magazine si seara de adolescenti beti. Ar mai fi si palatul regal si o schimbare a garzii similara cu cea de la Buckingham doar ca nu la fel de celebra. Si danezii extrem de bine imbracati si danezele foarte blonde si frumoase. Ar mai fi si cartierul hippie Christiania, unde la iesire scria pe o placarda "You are now entering EU" si un submarin tras pe uscat, ce se putea vizita, si un local numit Konya Kebab cu cea mai buna shaworma mancata vreodata de subsemnatul si multe altele. Si normal niste poze, care te fac sa regreti ca te-ai nascut in Romania. 

miercuri, 20 mai 2009

Traditie si modernitate

Dupa cum bine stim, poporul roman e un popor harnic, primitor, viteaz, (nu fura, nu da in cap, nu trage tepe, nu voteaza pe ala care da mai mult, nu toarna, nu minte, nada) si mai presus de toate, e un popor mandru de traditiile sale. Bineinteles, ca francezii aia necivilizati, invidiosi pe noi si pe realizarile noastre, s-au gandit sa ne denigreze un pic, asa ca ce se putea admira azi intr-un cunoscut magazin universal, frantuzesc, nu dam nume, dar incepe cu Carre si se termina cu four. Deci, sa lasam imaginea sa vorbeasca:

Iata deci, redbullu saracului, alturi de o cunoscuta bautura racoritoare americana si de o selectie bunicica de beri olandeze, belgiene si nemtesti. Adica cum sa spui ca in minunata "Land of choice" (copyright Nuti de la turism) produsele traditionale sunt astea? Ok,  energizante se consuma in draci, pepsi la fel, da bere mai putin, asa ca asta e dezinformare.  Si totusi eu cred ca la produse traditionale romanesti nu trebuia sa existe nimic, ca sincer, nu cred ca poti sa expui o  farfurie cu mamaliga!

sâmbătă, 16 mai 2009

Constanta 2012

Cum se pare ca Londra (orasu ala plin de indieni unde ploua mereu si nu e noroi niciodata) are ceva probleme cu organizarea Jocurilor Olimpice din vara lui 2012, (chestia aia unde castiga chinezii si Michael Phelps toate medaliile) Constanta (orasu ala plin de elvetieni unde nu ploua foarte des dar e noroi tot timpul) s-a oferit sa organizeze loco Olimpiada din 2012, cu mici si bere. Bineinteles, astea sunt informatii neoficiale, dar am gasit dovezi ca deja se lucreaza cu spor.  Aici vor avea loc sariturile peste obstacole:

iar aici, saritura in lungime:

Se pare ca vor fi introduse si noi probe, cu specific local, cum ar fi : fuga de maidanezi pe pista, sariturile peste baltoace cu prajina,  caiac-canoe cu scuterul acvatic si proba speciala de furt de portofele-viteza in autobuz.  Mascota acestor jocuri va fi bineinteles maidaneza Fetita, cunoscuta tuturor, deoarece in fiecare cartier exista cel putin un astfel de exemplar, alaturi de Bobi, Negrutu si puii lor. In deschidere se anunta un concert incendiar in Bamboo cu trupa Boney M, care vine sigur, daca nu vor fi chemati inainte la Zilele Tandareiului , iar la ceremonia de inchidere, daca va avea loc in acelasi timp cu o nunta mai de fite, chiar si focuri de artificii.  

duminică, 10 mai 2009

Short story

My name is Jack. I'm from Nebraska. I was born in New York. I've moved here when I was 3. I've never ever left this fuckin place since.I would like to, but where to go? 5 years ago I've had this oportunity to go on a bussines trip to San Francsico. I wasn't able to make it there. I had a heart attack. Stayed in the hospital for 2 weeks. My wife visited me twice. Doctor said I must give smoking and burbon too. I did. Never had a heart attack ever since. Today I smoked for the frst time in 5 years. Felt damn good.  In the mean time my wife left me, and my daughter got married and moved to Richmond. She has a kid now. I'm a grandfather. She never visited me. I never got to see my nephew. This time I've decided. I wanna go to Paris. My name is Jack. I'm from Nebraska.


joi, 7 mai 2009

Din lac in balta

Cu ocazia faptului ca a plouat (chestie care se intampla doar in Romania, in Europa de Vest nu ploua, dovada faptul ca nu exista noroi), cel mai european oras situat langa statiunea Mamaia, Constanta isi pregateste o noua generatie de participanti la  Campionatul Mondial de Sarituri in Bazin de la Cogealac care se va desfasura la toamna, cand vin inundatiile (care, bineinteles ne iau pe nepregatite, ca in ultimii 10 ani). Conditiile de pregatire sunt excelente, dovada si bazinul artificial de mai jos, care atunci cand nu ploua este folosit de persoanele cu dizabilitati (adica cei in carucior)pentru a traversa strada, fiind special amenajat in acest sens.

Este de asteptat ca viitorii campioni mondiali sa ii fie recunoscatori edilului sef al urbei, rasplatindu-l pe acesta cu un nou mandat, asta daca nu cumva se desteapta intre timp, lucru aproape imposibil de imaginat.

P.S. Breaking news! Ministerul turismului din Romania (asta e cam ca Ministerul Marinei din Ungaria) a anuntat ca Romania isi va deschide un oficiu turistic in Emiratele Arabe Unite. Investitorii arabi si-au anuntat deja planurile de investitie in pe litoral. Se vor deschide 2 noi shawormerii. Compania aeriana Emirates (un fel de Tarom de vreo 50 de ori mai mare) a anuntat ca deja nu mai sunt bilete, decat in picioare spre Romania.

luni, 4 mai 2009

Où sont les neiges d'antan?

In vremurile bune, de 1 mai la Neptun era circ. Lume ca la balamuc venita de prin toata tara, hotelurile alea naspa erau pline, terasele la fel, alcool, multe masini de tot felu si locuri de parcare din parti, alcool, scandaluri, sticle sparte, alcool, DIAS, mobiler aruncat de pe la etajele superioare ale hotelurilor, batai si sa nu uit de alcool, valuri de alcool. Ce sa mai, era "the place to be" pentru toti adolescentii din Romania. Tre sa recunosc, si nu cu parere de rau, ca am fost si eu vreo 5 ani la rand pe acolo, am stat cate 7 in camera, am baut, am facut poate si ceva scandal, ma rog, in ton cu vremurile. Anu asta, am ajuns mai mult din intamplare prin Neptun, unde era circulatia oprita prin centru statiunii, hotelurile inchise, terasele pustii, locuri de parcare la greu, o scena montat pe strada, unde se produceau niste oameni la laptop, si vreo 30 de speriati, din care jumate erau jandarmi, pompieri sau de la salvare. Plus cativa politisti comunitari. Maidanezi nu prea erau, se refugiasera pe sub copaci, speriati de muzica, care mie personal imi amintea de sunetele alea pentru indepartat tantarii. Am pus si o poza, in caz ca nu ma credeti pe cuvant.

Deci in concluzie, e criza si sta lumea acasa. Sau poate nu le-a placut muzica.

sâmbătă, 2 mai 2009

Joy to the world!

Muream de curiozitate sa aflu cum ajung vizitatorii pe acest magnific blog, asa ca am apelat la serviciile lui Google, si am aflat. Ei bine in principal, se bucura de un mare suces postul meu cu oameni urati dar si cel cu suricatele. Ma rog, au mai intrat unii care cautat bilete ieftine la "bluer" sau "filme porno cu randy spears". Evident, n-au gasit asa ceva aici. Totusi cel mai interersant mi s-a parut nenea care cauta "cum se planteaza marihuana" si a nimerit la mine. Deci io nu stiu ce e aia marihuana si nici ce se face cu ea,da? Sa nu mai apari vreodata aici cautand asa ceva, da? Pe bune acuma, crezi ca daca stiam io cum se planteaza marihuana mai eram acum aici? Poate totusi te ajuta poza asta. Deci marihuana se planteaza in ghiveci :D