marți, 31 martie 2009

WTF?

Am citit de curand ca, chipurile, cei din nationala Serbiei, aflati la Constanta, ca sa joace (si sa castige) cu Romania, in preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din 2010 din Africa de Sud (unde sunt sanse mari sa fi rapit, ca si turist) au declarat ca orasul Constanta este foarte frumos si au fost profund impresionati. Acuma, eu ca si locuitor al Constantei, ma gandesc ca sarbii au fost foarte diplomati, ca doar nu erau sa zica, ca e un oras de cacat, plin gropi si caini. Probabil ca aceasi jucatori ar declara acelasi lucru si daca ar merge la Tandarei sau Bamako (care e capitala statului Mali, in caz ca va intrebati). Ce mi-se pare foarte interesant e faptul ca un ziarist roman a pus botul la asa ceva. Si alt ziarist, tot roman, a pus botu la o chestie si mai si. Dupa cum bine se stie (sau nu), cu ocazia sarbatorilor pascale, va avea loc pe plaja dintre Mamaia si Constanta un concert moca (adica unde nu se plateste intrare) sustinut de Goran Bregovic (brate moi). Ei bine, organizatorii acestui concert, in marea lor prostie, au pus bannere cu concertu, pe drumul urmat de suporterii sarbi care au venit sa ii vada pe Beli Orlovi la Constanta, in speranta, ca or sa vina si de pasti la concert. E ca si cum, m-as duce io la Belgrad, as vedea un banner cu un concert moca Iris, si as zice "Wow, tre sa merg neaaparat sa vad chestia asta, ca in Romania e mai greu". Imbecililor, probabil ca Bregovic (care e sarb) canta de vreo 25 de ori pe an in Serbia, asa ca ce motiv ar avea aia sa vina pana aici sa il vada.

duminică, 29 martie 2009

Respect!

Probabil cei mai frumosi suporteri din lume! Srbija do Tokija!

si inca una ca merita!

vineri, 27 martie 2009

Two beers please!

Da, din nou e vorba despre bere. Ce am observat in calatoriile mele in lumea civilizata ( adica in afara Romaniei si probabil si a Bulgariei) e faptul ca se bea mult alcool. Bere in special, dar nu numai. De exemplu asta-vara intrun mic satuc din Baden-Wurtenberg, in timpul in care eu am savurat o Beck's la 0,33, 3 fete mai mici decat mine si blonde, au lins 1 metru de Jagermeister cu Cola. In timp ce eu ma pregateam sa aplic lovitura de gratie sticlei de Beck's, cele trei domnisoare (sa le zicem Anna, Claudia si Silke) au mai comandat inca un metru din licoarea aia magica. In Danemarca, in localurile pentru turisti prosti unde o bere costa 60 de coroane dar si in cele pentru localnici unde costa 2 beri 50 de coroane   si la cele tip fast-food unde habar n-am cat costa o bere ca am baut cola, toata lumea (sau hai sa zic marea majoritate) bea bere. In Amsterdam, la fel (Amstel, Heineken si Dommelsch), iar restul tot felul de cocktail-uri cu alcool. In Suedia, la fel, chit ca acolo berea are alcool mai putin. Pana si fratii nostrii latini, adica italienii consuma cantitati mari de Heineken  si Moretti, de regula in aer liber si apoi sparg sticlele. De Praga, n-are rost sa mai vorbesc, acolo dupa cum am mai spus si cu alta ocazie e, "cheap beer capital of the world". Bere la draught, ieftina si buna, si grupuri mari de englezi, care vin la Praga in asa-zisele "drinking tours". Chiar si francezii, pe langa vin, mai ling cate o Kronenbourg . In schimb, la noi, e jale. Seara de seara, local dupa local, ma uit cum se bea redbull, cola, frapeuri si ape plate, cu o inversunare demna de o cauza mai buna. Toti romanii sunt cu masina, si berea e o bautura pentru pulime care nu se asorteaza cu chiusaptele si seriacinci. Si cu toate astea, citesc ca cica Romania e in top la consumul de bere pe cap de locuitor in Europa. Asta inseamna ca beau mult prea multa bere:D

P.S. In poza de mai sus puteti admira unul din lucrurile cu care se mandreste bravul popor belgian (ca probabil cu pedofilia nu se mandresc) si anume berea. De la stanga la dreapta in ordinea numerelor de pe tricou, Leffe(ale), Palm(ale), Mort Subite Kriek (lamibc), Cristal (pils) si iarasi Mort Subite Geuze (tot lambic). Stella Artois nu s-a calificat in aceasta faza a competitiei, fiind eliminata impreuna cu Jupiler din faza grupelor. Hai baietii, suntem mandrii de voi! Pe ei, pe mama lor! Hai noroc!

miercuri, 25 martie 2009

Do you speak magyar nyelv?

Cam peste tot in lumea asta, fortele de ordine, cu girofar si cascheta, se numesc Politie, sau dupa caz (adica dupa limba) Police, Polizia. Polizei, Politie, Polis, Policja, Policija, Politi, Policia, Policie, Militia, Milicija si tot asa, Adica cam oriunde in lume esti tras pe dreapta (sau pe stanga, la anglosaxoni), cam stii cine sunt aia de te-au oprit (si in Romania le dai spaga, la altii nu). Ei bine, la vecinii nostrii de dincolo de Tisa, care sunt renumiti pentru gulas, George Soros si tipe bune, situatia e un pic diferita. Adica, sa ne inchipuim ca esti in masina, ai trecut de Budapesta, te indrepti spre Viena, autostrada, frumos, civilizat si la un momentdat, auzi o sirena si vezi un girofar in retrovizor. Te uiti si tu ca tot omu, sa vezi, ce s-a intamplat. Si....BINGO! poti descifra cuvantul magic, Rendőrség. Si normal, ca nu tragi pe dreapta, ca te gandesti si tu ca tot omu," Cine dracu e Rendőrség si ce vrea de la mine?" Ei bine, Rendőrség e Politia din Ungaria. Cum dracu de le-o fi dat prin cap asemenea nume, sincer ma depaseste. 

Nici macar verisorii lor mai alcoolici, si anume bravul popor finlandez, sau ceilalti verisori, estonienii, desi vorbesc limbi asemanatoare si imposibile nu s-au gandit la o astfel de combinatie, optand pentru banalul Poliisi respectiv Politsei.  Nici macar purtatorii de mustata si datatori de papi, adica polonezii, care sunt celebri pentru o limba la fel de imposibila si niste cuvinte interminabile, n-au reusit mai mult de Policja. Deci, aplauze pentru vecinii nostrii maghiari, si pentru cea mai geniala limba evar!, magyar nyelv. Si am inteles ca au si niste injuraturi de-a dreptul bestiale, care ar face si un sofer roman de tir sa roseasca ca o fata mare. Parca ti-se umple gura cand pronunti expresii ca "Baszd meg az anyádat", "Basszon meg egy taliga apró majom!" sau celebra "Megbasztam anyádat azt a szaros kurvát". Se pare ca un ungur bine crescut e in stare sa injure timp de 3 minute fara sa repete vreun cuvant. Absolut genial!.

P.S. Si totusi se pare ca ungurii nu sunt chiar singuri pe lume. Mai exista un popor, tot din Europa, celebru si el pentru limba imposibila si densitatea folosirii cuvantului "euska" pentru a compune alte cuvinte, si anume, bascii , care s-au gandit sa nu fie mai prejos decat Janos si Istvan asa ca au inventat "Ertzaintza" Suna bine, nu? Si ce nume geniale au bascii. Basajaun, Gutxi sau Koldobika. Si eu, care credeam ca Sergiu e un nume urat. Si, la final, inca o mostra de basca pura. "Amozhs Antxon, amozhs a tomarrrrnozhs unozhs txikitozhs en el Batxoki con la Coadrrrrilla" Adica, "Hai la bar sa bem bere cu prietenul nostru Anton". 

marți, 24 martie 2009

Konungariket Sverige

Am stat cam 66 de ore in Stockholm, timp in care n-am vazut nici un Q7 alb. De fapt n-am vazut nici un Q7, indiferent de culoare. Nici in cele cateva ore petrecute in Malmo n-am vazut vreun Q7. Totusi ce mi-a ramas in cap (sau in nari) din Suedia, e mirosul de cafea care a invadat un vagon intreg, cand pe la 5 dimineata, pe 31 decembrie s-a urcat o tanti blonda, cu o cafea in pahar de carton, in Malmo, cred. N-am sa uit niciodata mirosul ala de cafea. Ma rog, una peste alta, inventatorii H&Mului se pot lauda pe langa Volvo, SAAB, Ericsson si vodka Absolut,cu probabil cea mai curata tara vazuta vreodata, cu locuitori care vorbesc o engleza impecabila, bere cu 2,9 alcool (aicia pierd mult in ochii mei), niste artificii bestiale, politisti inalti si bine crescuti (la propriu si la figurat) si bineinteles celebrele suedeze, care totusi nu sunt chiar atat de blonde cum se zice si multa vegetatie. De altfel Stockholm a iesit de curand cel mai verde oras din lume sau asa ceva, si sunt convins ca n-a fost o lupta stransa cu Bucurestiul:) . Cateva poze, pentru amorul artei.

Malmo si celebra Optimistorkestern, adica niste oameni care canta la niste instrumente.

Stockholm la apus (pe la 4 jumate, se intunceca repede), se vede turnul primariei, unde an de an are loc banchetul pentru premiile Nobel.

P.S. Trans Europe Express, a fost un tren, mai bine zis o retea de trenuri, stramosu direct al actualelor EuroCity.

P.S. 2 (sic!) Cred ca m-am dilit, am corectat acuma vreo 10 greseli in textu de deasupra.

luni, 23 martie 2009

Behind the name

In caz ca va intrebati (sau in caz ca nu va intrebati) Arth Goldau nu e un nume. De fapt e un nume de gara dintr-un un mic oras din Elvetia (tara aia curata unde toti oamenii fac ceasuri si mulg vaci mov, asta cand nu lucreaza la banci), oras care se cheama doar Arth. Arth Goldau e un nod feroviar, si am ajuns acolo acum cateva luni, din intamplare, sau mai bine zis deoarece mi-a fost prea somn sa cobor din interregio-ul minunatei SBB CFF FSS (un fel de CFR elvetian , dar n-au in comun decat cele 3 litere) la Luzern. Asa ca m-am trezit (la propriu) in Arth-Goldau unde am baut o cafea, am mancat un fel de croisant (nu foarte scump, sau nu atat de scump pe cum m-as fi asteptat)si am fumat vreo 2 tigari, dupa care m-am urcat intr-un regio care a ajuns in cele din urma la Zurich. N-as putea sa zic de ce, dar imi ramasese in cap numele asta, de pe vremea cand imi placea geografia, asa ca mi-a parut bine intr-un fel. Pun aicia si o poza, doar ca sa ma simt eu bine si sa ma gandesc ca nu mi-ar displace sa traiesc acolo. Cica unii se plang ca Elvetia e boring, ca e prea multa liniste. Da, oare as putea sa traiesc fara maidanezi, gropi in trotuare, baltoace, masini parcate pe trotuar, motoare turate in miezu noptii si restu de "minunatii" care ma inconjoara? Well, mai mult ca sigur ca da, chiar daca nu imi place sa schiez.

P.S. Alt nume care ma fascineaza e Bellinzona, doar ca acolo n-am apucat sa cobor din tren:)

duminică, 22 martie 2009

Ouagadougou

Acest post e scris doar pentru a imi cere scuze fata de de cei doi cetateni de culoare, care se aflau in fata mea la coada, la un supermarket din orasul european care nu e Constanta. Come on, e ca si cand as fi fost eu la coada la Albert Heijn in Amsterdam sau la Coop in Stockholm si ar fi zis un tip din spatele meu Sofia. Nu m-as fi simitit jignit. Deci ma adresez celor 2 cetateni ai republicii Senegal( sa le zic Abdoulaye si Mamadou), Baieti eu chiar as iesi la o bere cu voi, nu e nimic personal, era doar o gluma! 

Si in incheiere o poza cu minunatul oras care da numele acestui post:

vineri, 20 martie 2009

Post aniversar

Recent s-au implinit 11 ani de cand am intrat pentru prima data pe net. Distractia a avut loc intr-o suburbie a Parisului (da, ma plimb mult:D) si am cautat ceva despre B-24 Liberator (unul din avioanele mele preferate) pe un search engine de pe vremea aia, ceva gen lycos sau altavista. Bineinteles ca toata chestia asta se petrecea pe dial-up, dar era ceva. Intre timp a aparut google, porn mult si moca, filme, muzica si cam orice altceva. Totul aproape moca. Deci, trebuie sa recunosc, internetul este una dintre cele mai mari inventii ale omenirii. E chiar intre primele doua. Prima e berea, normal.

Cica cam asa arata internetul, da io nu cred. E mult mai frumos:)

P.S. In caz ca va intrebati de ce se numeste asta Post aniversar, well, habar n-am. Da este ca suna bine?

miercuri, 11 martie 2009

Smart Flying

Ca si asa isi fac cei de la Blueair reclama in draci , sa ne inchipuim ca vine nea Gheorghe la o agentie de turism sa isi cumpere si el bilet de avion, ca sa plece in Spania sa viziteze Museo del Prado sau in Italia sa vada Colosseo si Fontana din Trevi (ca doar nu se duce la capsuni sau la dat in cap si violat, doamne-fereste). Deci vine Gheorghe la agentia de turism sa isi cumpere si el bilet la Bluer, ca a vazut in el in reclama ca e companie serioasa. Am uitat sa precizez ca lu Gheorghe  ii ie frica sa plateasca cu cardul  ca sunt hecari care cloneaza cardurile, ca a vazut el la protv, asa ca isi scoate toti banii la bancomat cu prima ocazie cum intra salariul de la Fabrica De Suruburi si Microcipuri Ciocarlia de Jos. Si ajuns acolo, vede el ca oamenii aia de la agentia de turism (de fapt o dugheana cu 2 mese, 3 scaune si un calculator cu monitor elsidi) au si o macheta cu avionu cu care o sa zboare el, Gheorghe, in Spania sau Italia. Si brusc, lui Gheorghe care n-a vazut avion in viata lui, decat prin filmele cu Chuck Norris si Van Damme, i-se pare ceva suspect...

Si anume, avionu, (Boeing 737-80oWL, pentru curiosi) are o mica problema. Ce e ciudat tare, e pana si Gheorghe care, dupa cum am vazut, e departe de a fi un as in aeronautica a observat mica problema. Ma intreb, oare oamenii aia din agentie, clientii agentiei respective (avionu e asa de mai bine de o luna) n-au vazut niciodata ca e ceva in neregula?

luni, 9 martie 2009

Cei mai urati oameni din lume.

E simplu.

Keith Richards.

Iggy Pop.

si Steven Tyler.

As fi vrut sa pun o poza cu cei 3 monstrii sacrii impreuna, dar mi-e teama ca mi-se ducea dracu monitoru daca gaseam una. Acuma sa nu se inteleaga gresit, ii respect enorm pe cei 3, mai ales pe Keith, chiar daca din cauza lui Rolling Stones si-au intrerupt turneul ca animalu s-a urcat intr-un palmier ca i-se facuse pofta de nu stiu ce si a cazut rupandu-si un membru.

De foarte multa vreme vroiam sa impartasesc cuiva chestia asta, in afara de ninja, cred ca din liceu. Simt ca m-am eliberat.

P.S. Cred ca totusi vine tare din urma, da one and only Yordan "Magicianul" Letchkov, alt monstru sacru, parte integranta a unei echipe de monstriii sacrii (si la figurat dar mai ales la propriu), acum primar in tara vecina si producatoare de castraveti, mai precis la Sliven. Si sa nu uit, il respect si pentru faptul ca m-a scapat de o amenda de circulatie, in aceasi taratata. Narusenie! Cerven Carton!

Cum am devenit golan!

Ca sa il parafrazez pe Mihail Sebastian. Motive sunt o gramada, da n-are rost sa le insir aici. Daca altii au devenit ninja (nu, nici o aluzie) atunci eu o sa fiu golan si mai mult decat atat. Pana la urma Romania e o tara de golani, asa ca am decis sa ma integrez. Deci, o sa ma imbrac prost(magazine sunt o gramada, nu dau nume, incepe cu Ken si se termina cu lo), o sa beau redbull cu uischi (am vazut io intr-o seara, intr-un club de cacat cum se face amstecul, cam 19 parti de redbul sau suc de mere si o parte de uischi din ala de care bea presedintele), n-o sa mai semnalizez cand schimb banda, o sa parchez pe trotuar ca sa nu mai las loc pentru pietoni, o sa arunc cutiile de redbul pe geam, ma apuc de ascultat minimal techno si pe masura ce mai imi vin idei le pun si pe alea in aplicare. WTF, fuck beeing polite! A si inca ceva, o sa imi cumpar doo perechi de pantofi sport de la puma, acelasi model dar culori diferite si o sa port unu de o culoare si altu de cealanta culoare. Chiar ma mir ca nu s-a gandit nimeni la asta pana acum.

P.S. Articolu asta n-are poze, nu mai insistati!

miercuri, 4 martie 2009

Those were the days

Ca si asa, n-am ce face, inca o mostra de muzica. Ca pe vremuri. A se observa si instrumentele la care canta oamenii aia.
Ladies and gents I give you John Fogerty,Tom Fogerty, Stu Cook and Doug Clifford adica Creedence Clearwater Revival, zis si CCR, membrii ai Rock and Roll Hall of Fame. Mi-se pare normal, ca sa parafrazez un amic care si-a descoperit, recent, alter-ego-ul in Japonia:)

luni, 2 martie 2009

Un film politist prost

Cam asa pare, la prima vedere (si la a doua de altfel) cel mai bun clip EVAR! Este vorba de clipul piesei vocal-instrumentale Sabotage, piesa interpretata de trupa Beastie Boys. Deci a se observa cu atentie costumele, masinile, perucile si mai ales ochelarii de soare. In ordinea numerelor de pe tricou (sau de pe camasa, mai degraba) I give you:
Sir Stewart Wallace guest-starring as himself (played by MCA)
Nathan Wind as Cochese (also played by MCA)
Vic Colfari as Bobby, "The Rookie" (played by Adrock)
Alasondro Alegré as "The Chief" (played by Mike D)
Fred Kelly as Bunny (played by DJ Hurricane)!
Beastie Boys si mai ales Spike Jonze au creat o capodopera. Watch and learn! Check Norris would be proud!